VedemJust - invata legea

Un nou CSM, un nou presedinte

Publicat pe data de 08.01.2011

csm-trei-in-unu-400x.jpg]In urma cu 6 luni alegeri-csm grea, in timpul careia am vizitat zeci de instante si am stat de vorba cu mii de colegi. Rezultatul a fost un succes enorm: toti trei membri ai echipei am fost alesi in noul CSM, iar din 23 dec. 2010 am devenit membrii acestuia.

Ieri, 7 ian. 2011, am inceput exercitarea functiei. In aceasta zi, succesul echipei a devenit total: unul dintre noi a ajuns Presedinte al CSM: Horatius Dumbrava este noul presedinte pentru anul 2011.

In acest moment, odata cu constituirea noului CSM, echipa noastra formala inceteaza. Dintr-o echipa de trei am devenit membri intr-o echipa de 19 oameni. Scopul meu declarat este acela de a face ca intreg CSM sa lucreze in folosul sistemului: avem nevoie de o justitie profesionista pentru un act de justitie competent, astfel incat drepturile omului sa fie in mod adecvat respectate, iar statul de drept sa fie efectiv. Pentru sistem nu va avea importanta cat efort voi depune eu personal, sau cum vor vota membrii fostei echipe de musketari, ci care vor fi hotararile CSM si ce efecte vor avea acestea.

Un lucru pot sa afirm cu siguranta: desi sunt cel mai tanar magistrat ales vreodata intr-o astfel de functie, sunt constient de implicatii. Plec la drum cu multa buna credinta si entuziasm. Imi doresc ca peste sase ani sistemul judiciar sa priveasca cu mandrie la perioada scursa si sa cunoasca evolutii marcante.

Foto: luju.ro