VedemJust - invata legea

Update: Conferinta Timisoara: `Justitia-putere sau serviciu public?`

Publicat pe data de 04.02.2013

*]. UPDATE: Conferinta poate fi vizualizata cvdanilet.doc şi material.doc.. . . . . ]INVITATIE LA CONFERINŢA
„Justiţia – putere sau serviciu public?”*
Timişoara, sâmbătă 9 febr 2013, ora 16.30 intrarea, ora 17 transmisia; Hotel Timişoara, sala Viena.**

România este pe un drum care e de dorit să fie fără întoarcere. Scopul este atingerea unui grad de civilizaţie care să ne facă să merităm statutul de ţară membră a Uniunii Europene. Dar puţini dintre nou cunoaştem care sunt valorile europene. Puţini înţelegem ce înseamnă să faci parte din marea familie europeană și care ne sunt drepturile. Puţini acceptăm responsabilităţile care ne revin în cadrul Uniunii.

În dorinţa de a explica cetăţeanului pe înţelesul său ce e democraţia, ce e statul de drept, ce e legea şi ce înseamnă dreptatea, care sunt puterile statului şi cum colaborează între ele, ce instrumente are cetăţeanul pentru a le responsabiliza, care sunt drepturile şi libertăţile noastre fundamentale, ResPublica in colaborare cu Societatea Timişoara si SPICC deschid ciclul de conferinţe „Statul de drept pe înţelesul tuturor”.

Prima conferinţă are ca temă „Justiţia – putere sau serviciu public?” şi va avea loc sâmbătă, 9 februarie 2013. Invitatul care va susţine prezentarea este judecătorul Cristi Danileţ, cunoscut drept un ferm apărător al independenţei justiţiei şi un susţinător al luptei împotriva corupţiei. Cristi Danileţ este judecător din anul 1998, a activat în mai multe asociaţii profesionale, a fost consilier al ministrului justiţiei în perioada 2005-2007 şi este membru în Consiliul Superior al Magistraturii din anul 2011.

Peste 100 de persoane sunt aşteptate să participe la această conferinţă, care va avea loc la Hotel Timişoara, sala Viena, între orele 17 – 20. Pentru a asigura participarea la prezentare a publicului larg, aceasta va fi transmisă şi online, la adresele www.privesc.eu si www.juridice.ro.

Intrarea va avea loc la ora 16,30. Ea este gratuită şi trebuie precedată de înregistrare. Inregistrarea participării dvs. la eveniment se putea face la adresa: http://www.eventbrite.com/event/5316622160. Vă aşteptăm