VedemJust - invata legea

Filtre

Ultimele articole

    Filtre

    Filtre , active

    Directori de școli aleși de profesori? În niciun caz!

    06.01.2021

    Alegerea directorului școlar de către profesori, propusă recent de noul ministru al educației, mi se pare o idee nepotrivită: pe de o parte, pentru ca ar fi făcută doar de profesori; pe de altă parte, pentru că alegerile nu sunt indicate in acest sistem. . Iată argumentele contra: Dacă se preferă vot din partea profesorilor, mă întreb de ce directorul să nu fie ales și de elevi, și de părinți? Că parcă spunem peste tot că școala implică triada „elevi-profesor-părinte”... În plus, directorul nu …

    Noile modificări ale Legii educației nu sunt motiv de îngrijorare pentru profesori

    03.01.2020

    profesor.jpeg *Pe 2 ianuarie 2020 au intrat în vigoare modificări la Legea educației, aduse prin Legea nr. 260/2019. Potrivit fișei de propunere legislativă accesibilă aici inițiativa a venit de la un fost ministru al educației care a dorit să se poată lua mai facil măsuri împotriva cadrelor didactice cu un comportament inadecvat. Modificările vizează atât evaluarea medicală cât și procedura disciplinară. Voi sublinia noutățile:***Cu privire la inaptitudine profesională de natură …

    Profesorul este „functionar public” numai in penal

    16.03.2017

    Curtea supremă a stabilit ieri că profesorul din învățământul preuniversitar de stat are calitatea de „funcționar public” cu sensul autonom din art. 175 alin. 1 lit b teza a doua Codul penal, ca urmare poate fi subiect activ al infracțiunii de luare de mită (Decizia nr. 8/2017, complet DCD). Aș vrea să explic puțin această soluție: în dreptul penal unele noțiuni folosite au un înțeles …

    Sa ne respectam profesorii!

    28.02.2016

    „Şcoala este loc pentru educaţie, nu pentru altercaţie” spun la pagina 39 în manualul „Educaţie juridică pentru liceeni. Ghid practic despre drepturi şi justiţie”. Din păcate, realitatea bate filmul. Nu putem fi indiferenţi la actele de violenţă din şcolile şi liceene noastre. Şi când spun „violenţă” nu mă refer doar la actele de agresiune fizică, ci la toate cele patru categorii care includ 31 de tipuri de acte înscrise în Nomenclatorul actelor de violenţă de la sfârşitul [Regulamentului …