VedemJust - invata legea

Pentru jurnalistii amenintati si politicienii impacientati

Publicat pe data de 20.08.2012

ponta-cd-mama.jpg]Azi am fost criticat în anumite redacţii şi pe unele site-uri cum că acum câteva zile aş fi ameninţat cu închisoarea cetăţenii, jurnaliştii şi politicienii.

Incep prin a-mi cere scuze pentru această dezinformare practicată cu ştiinţă de respectivii. Eu doar i-am înştiinţat pe cei care încalcă legea comiţând sau instigând la anumite fapte că acestea pot constitui infracţiuni. Aşadar, recidivez: cei care înjură sau ameninţă magistraţii cine-ataca-procurorii-risca-inchisoareaînchisoarea; cei care depun mărturie mincinosă martorul-care-minte-organele-judiciare-risca-inchisoarea închisoarea. Păcat că o anumită parte a presei nu e deloc obiectivă: dacă ar fi fost, ar fi preluat şi magistratii-care-incalca-legea-risca-inchisoarea-sisau-eliberarea-din-functie prin care înştiinţam că magistraţii care încalcă legea riscă închisoarea şi eliminarea din magistratură. Asta ca să arat că măcar eu sunt obiectiv, indiferent cât ar insinua unii altfel.

Văd că RTV şi Mircea Badea (nu mă întrebaţi cine e, de curând am aflat de el şi cică e cititor loial al blogului meu) au difuzat azi nişte fotografii cu mine la o petrecere, preluate de pe un site oarecare.

Acum poate că "jurnaliştii" cu pricina nu ştiu că viaţa privată şi dreptul la imagine e ocrotită în mod special de noua legislaţie a României (art. 73-74 din Noul Cod Civil şi art. 32-33 din Codul Audiovizualului care interzic difuzarea unor fotografii din viaţa privată fără acord), dar eu tot cred că trebuie să îmi cer şi aici scuze: - că în sala de judecată, judec; - ca la biserică, mă rog; - că la petreceri, mă distrez (şi să ridice primul piatra ăla care nu o face, că eu îi spun că atunci are o problemă); - ca la karaoke, cânt (dupa 7 ani de cor la şcoală îmi permit şi zău că am senzaţia că îmi reuşeşte uneori); - că la sport, transpir; - că la plajă, mă dezbrac; - că la prânz, casc; - că la baie...(înţelegeti voi). Asigur pe toţi oamenii de bună credinţă că în exercitarea funcţiei sunt judecător, iar în pat nu scot legitimaţia, ci sunt doar bărbatul soţiei mele. Apropo: am discutat cu ea şi nu e de acord să îmi rad mustaţa, aşa cum tot cere Badea, căci aş părea totuşi cam prea tânăr şi cică dacă el nu mă place aşa cum sunt, să îşi caute un alt partener căruia să îi acorde atenţie. Ah, şi mai este cineva, un domn - Ciuvică parcă îi spune, care are o problemă: că mă cheamă şi "Vasilică". Am vorbit cu mama, nu e de acord să îmi schimb prenumele pe cale administrativă. Scuze pentru această neînţelegere în familie...se pare că la mine din moşi-strămoşi toţi şi-au purtat cu mândrie numele, dar cică pot să îi permit domnului să mă strige "domnul Danileţ" dacă îl deranjează cum sună "Vasilică" (deşi sesizez că rimează cumva cu numele lui).

Mai văd că premierul mi-a dedicat 1/3 din conferinţa de presă de azi dimineaţă (de la Guvern) şi încă ceva bonus mai târziu (de la sediul USL). Cică s-a simţit ameninţat de postarea mea, căci el nu trebuie să răspundă în faţa legii dacă o încalcă, ci numai în faţa poporului care îl alege din patru în ani.

Şi aici îmi cer scuze, dar pentru alt motiv: chiar nu sunt de acord cu premierul, căci el nu e deasupra legii, ci printre primi servitori ai ei; iar dacă va greşi, va plăti, aşa cum voi plăti şi eu, şi oricine altcineva care greşeşte. Dar revin la ale mele: azi a fost ziua mamei mele şi cică e foarte mândră de mine căci niciodata vreun premier nu a vorbit de vreun membru al familliei noastre, iar acum ea a primit cel mai minunat cadou care se putea: premierul Ponta a vorbit de fiul ei cel mare... Aşa că, mulţumesc premierului că mi-a acordat atât de multă atenţie în această zi şi îi transmit că miercuri, la rândul lui, va beneficia de toată atenţia mea când va veni la CSM (iar asta nu e o ameninţare, ci o promisiune).

Aşadar, cred că nu o să mă schimb prea curând. Mamă, la mulţi ani!

cine-ataca-procurorii-risca-inchisoarea