VedemJust - invata legea

Filtre

Ultimele articole

    Filtre

    Motivele de arestare a parlamentarilor sunt stabilite numai de judecatori

    03.12.2012

    ]**Am văzut azi declaraţia unui deputat cum că a votat împotriva *cererii ministrului justiţiei de ridicare a imunităţii parlamentare cu privire la un coleg parlamentar pe …

    Adevaratul razboi este intre justitia independenta si politicienii privilegiati

    08.12.2012

    ]Prestigiosul cotidian francez Le Figaro acorda un spatiu larg acelor judecatori romani "insignifianti" care fac sa tremure Parlamentul, amintind agentiile DNA si ANI, cazurile Nastase, Trasculescu, Nelu Iordache sau coruptia din fotbal, precum si pe Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi. "A fost nevoie de timp si de multe presiuni din partea Uniunii Europene, pentru ca lupta impotriva coruptiei sa treaca de la retorica la practica". "Adevaratul razboi care se duce azi in Romania nu este cel …

    Trei celebrari, un singur drum: rule of law

    10.12.2012

    ]Pe 8 decembrie am sărbătorit Ziua Constitutiei Romaniei - în 1991 a fost adoptată prin referendum Constituţia noastră de după Revoluţia din 1989. Pe 9 decembrie a fost Ziua Internationala Anticoruptie - în 2003 s-a deschis spre ratificare Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei. Pe 10 dec este Ziua Internationala a Drepturilor Omului

    Legea medierii - informarea e obligatorie de la 1 febr.2013

    12.12.2012

    ]Medierea are nevoie de un impuls substanţial pentru a putea funcţiona. Cred că obligarea părţilor de a urma o procedură de informare mai înainte e a se adresa instanţei judecătoreşti este o astfel de cale, cu scopul de a familiariza părţile cu avantajele medierii şi de a le convinge să rămână în mediere. De altfel, acestea este obiectul Legii 115/2012 care în iunie anul acesta a modificat Legii medierii. Dar legea (care prezintă mai multe 1-oct-2012-intra-in-vigoare-legea-115 pe care le-am …

    Comisia de la Veneţia apreciază acţiunile CSM din această vară

    17.12.2012

    ]*În data de 17 dec. 2012 Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (cunoscută şi drept „Comisia de la Veneţia”) a publicat AVIZUL privind compatibilitatea cu principiile constituţionale şi cu principiul statului de drept a acţiunilor luate de Guvernul şi Parlamentul din România în ceea ce priveşte alte instituţii de stat şi a OUG cu privire la modificarea legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii …

    Răspuns la solicitarea FACIAS privind legea răspunderii magistraţilor

    17.12.2012

    cdanilet2În data de 16 dec. 2012, organizaţia non-guvernamentală FACIAS a postat pe site-ul propriu un comunicat prin care arată că solicită ca printre priorităţile noului legislativ să fie şi adoptarea unei legi privind responsabilizarea magistraţilor. Eu susţin că solicitarea FACIAS se bazează pe o argumentare eronată şi priveşte o iniţiativă care deja a fost pusă în practică. Avem un cadru legal bine pus la punct cu privire la răspunderea magistraţilor. Fiind convins că această solicitare e …

    Magistratii nu sunt preoti, ei nu iarta - interviu 7Est Iasi

    24.12.2012

    ] Interviu 7 Est Unul dintre cei mai vizibili magistrati din tara, judecatorul Cristi Danilet are legaturi stranse cu Iasul. A studiat in Copou si a primit pachete cu alimente de la parinti, aidoma miilor de studenti din acea perioada. Actualmente membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Danilet este vazut ca un militant pentru reforma in Justitie. Cristi Danilet s-a nascut la Vatra Dornei pe 14 decembrie 1975. A urmat cursurile Facultatii de Drept a Universitatii „Al. I. …

    Sarbatori fericite

    26.12.2012

    ] Vă urez sa aveti Sărbatori Fericite alături de cei dragi. Un Crăciun minunat şi un Revelion de neuitat! Fie ca Noul An să fie mult mai bun la cel care tocmai se încheie. Mulţumesc că aţi fost alaturi de mine, pe [blog ]sau pe Facebook, şi în acest an. La mulţi ani! Cristi Danilet - judecător concerte-full-1964-20121.doc[]

    Alegeri conducerea CSM. TRANSMISIUNE ONLINE

    03.01.2013

    ]La fiecare inceput de an, Consiliul Superior al Magistraturii isi alege o noua conducere. Mandatul conducerii este de un an, iar componenta este presedinte-judecator si vicepresedinte-procuror sau invers. Cel care a ocupat o functie de conducere, nu mai poate ocupa o functie similara. CSM are 19 membri in total: 14 judecatori si procurori alesi de colegii lor, 3 membri de drept (presedintele ICCJ, procurorul general al PICCJ si ministrul justitiei) si 2 reprezentanti ai societatii …

    Independenta justitiei: nu privilegiu al magistratilor, ci drept al cetatenilor

    04.01.2013

    ]Azi, in Plenul CSM, s-a prezentat Raportul de activitate a CSM pe anul 2012, în prezenţa Preşedintelui ţării - relatări pe hotnews.ro, ziare.com. Mai jos, discursul meu cu foarte puţine rectificări sau adăugiri faţă de varianta susţinută oral: "De regulă, …